We naderen zo langzamerhand de ontknoping. Tot een jaar of 10 geleden ging het redelijk goed. Voor mijn gevoel althans. Toen het ziekenfonds er nog was ging het redelijk goed. Vraag je eens af hoe het kan dat we allen in meer of mindere mate aan de afgrond zijn beland. De hele EU lijkt wel het podium te zijn geworden van een sprinkhanenplaag, banken die ieder land kaalvreten, en regeringen die net doen alsof ze de oplossing hebben. Maar er moet nu toch wel ergens een lichtje bij mensen opgaan.

Het verhaal van Mark Rutte, die vindt dat men sombert en vrolijk lachend vertelt dat mensen geld uit moeten geven om de economie er bovenop te helpen. Maar dezelfde regering doet daar niks aan. De bouw stortte in en ieder jaar werden er minder huizen gebouwd, de regering deed niks. Mensen met weinig inkomsten die steeds grotere kosten op hun bord kregen, het antwoord was bezuinigen. Freudiaanse spelletjes die tot op de dag van vandaag worden gespeeld worden door iedereen als zoete koek geslikt.

Voorbeeld hiervan is als je een fout maakt, beschuldig dan een ander dan is men bezig met het probleem en niet meer met de oorzaak.

Met de media in de zak kun je iedere leugen omzetten in propaganda, en dus gaat het zogenaamd goed met de economie. De goedkope arbeider werd gecreëerd door Klijnsma in opdracht van Brussel, want de multinationals en grote bedrijven lobbyen de zaak plat, klagend over hoge loonkosten. Hier uit voort kwam de participatie "samen"leving. Lees goedkope arbeidskracht en werkverdringing. Eenmaal op dat punt bent je dan een gedemoniseerde luie labbekak.

Door de gigantische sponsoring voor de zorgverzekeraars en farmaceuten, werd het eigen bijdrage of eigen risico. U krijgt minder maar betaalt meer en kun je niet meer betalen omdat de keuze eten of eigen bijdrage niet echt een keuze is dan ben je een klaploper. Voor iets wat je niet KUNT betalen wordt je beloond met een boete.
Wil je voor je ouders zorgen omdat alles te duur is prima, ook dan een boete als dank. Daarna wordt u nog even schuin aan gekeken door uw neoliberale medemens en bekritiseerd en beschuldigd want armoede is een keuze toch?

Maar ik zeg u, alles wat u bij elkaar heeft bezuinigd is met de vrachtwagen richting de banken en Europa gereden. U heeft en betaalt de crisis, en als de crisis in regeringsogen is bezworen zult u worden beloond met een nieuw verarmend spel.

Scholing en gezondheid voor de rijke mens is verpaupering en armoede voor de ander.
En dat zal nimmer meer veranderen totdat wij zeggen stop!
Call me an idiot, butt the only answer is a revolution.

U wordt belazerd, maar wij zijn ook de enige factor die het kan stoppen. Laten we nu eens de zondebok uit de juiste stal trekken want dat is niet de Griek en ook de vluchteling niet. Het gespuis dat ons het vel over de neus trekt zit in onder andere Den Haag en het Bankwezen.
En de multinational die gebruik maakt van de goedkope, door het rijk beschikbaar gestelde werknemer 'lees slaaf' belonen we nogmaals door ze in Neederland een postbusje te verschaffen à 3% belasting.