Misschien dat het u ontgaan is maar 22 mei komt met rasse schreden dichterbij. Velen van u zullen zich afvragen wat er zo speciaal is aan deze datum want Valentijn, Pasen en Moederdag zijn dan toch al geweest en Hemelvaartsdag is pas een week later dus een vrije dag ligt ook niet in het verschiet.

Ik zal u uit de onwetendheid helpen, op 22 mei zijn namelijk de Europese verkiezingen, tenminste in Nederland. In vele andere landen pas enkele dagen later maar dit zal wel bedacht zijn om de eensgezindheid nog eens extra te benadrukken. Er bestaat namelijk binnen Europa geen uniforme verkiezingsprocedure voor het Europees Parlement en om het helemaal onoverzichtelijk te maken worden de Nederlandse uitslagen pas 4 dagen later bekend gemaakt. Je zou bijna denken dat de Alphense kiesraad een vinger in de organisatie heeft.

Nu u weet dat er dus op 22 mei verkiezingen zijn, begrijpt u misschien ook waarom die lui van de politieke partijen u weer lastig vallen als u rustig loopt te winkelen. Alsof die gasten, met die roos op hun jack of die andere met die oranje blauwe letters, direct uit een SM-kelder gekropen zijn en er bijna om smeken om nog meer billenkoek te krijgen. Je zou bijna denken dat het pak slaag, dat deze twee partijen bij de laatste verkiezingen hebben gekregen, naar meer smaakt en naar mijn mening moeten we daar, als rechtgeaarde Nederlanders, maar gehoor aan geven.

Dat laatste is natuurlijk niet zo moeilijk want laten we eerlijk zijn, de heren en dames politici die graag voor 5 jaar gekozen willen worden in het walhalla van de hedendaagse graai en verpilcultuur, maken het ons wel heel gemakkelijk om een tik uit te delen. Er is toch niemand die ook maar een eurocent vertrouwen heeft in de sprookjes die ze ons menen te moeten opdringen.

Al maandenlang proberen ze ons wijs te maken dat het allemaal zachtjes aan beter gaat. Terwijl in Portugal, Griekenland, Ierland, Spanje en Zuid-Italie de mensen verstoken zijn van de elementaire levensbehoeften, de werkloosheid langzamerhand echt niet meer onder controle is te krijgen en de garantstellingen van onze regering, als een molensteen aan onze nek hangen, durft die gladdekker van een Dijselbloem ons van de week nog voor te houden dat de crisis achter de rug is. Lijkt me dat de vraag voor wie die crisis dan over is, een heel legitieme is. Waarschijnlijk bedoelde hij dat de crisis voorbij is voor het grootkapitaal en de bloedhonden binnen de banken, omdat alles zo is aangepast dat deze ongestraft hun gang weer kunnen gaan. Zelfs de 2 miljard euro verlies, ten koste van uw en mijn belastinggeld, vindt hij positief.

Nu had ik toch al niet zo’n hoge pet op van de partij van deze salonsocialist en zeker na het horen wat hun lijstrekker voor het Europese circus te vertellen had. Er moeten meer banen komen en daar hebben ze een geweldig plan voor. Namelijk een soort van Europese Melkerdbanen. Voor hen die dat niet meer weten wil ik het geheugen wel even opfrissen. Ad Melkerd, een voormalig P.v.d.Armoede coryfee, die voor hij met de staart tussen zijn benen de politiek moest verlaten, introduceerde midden jaren 90 de zogenaamde Melkerdbanen. Werklozen die een gesubsidieerde baan kregen bij de overheid, met natuurlijk overal partijgenoten van hem, die deze sector moesten controleren en regulieren. De salonsocialisten en het beheren van overheidsgeld is, historisch gezien, de kat op het spek binden en kon dus ook niet goed gaan. Tot op de dag van vandaag kampen we nog met de naweeën van die mislukte werkverschaffing.

Nog zo’n malloot die weer 5 jaar uit de Europese ruif wil blijven vreten is die vlees geworden Billy Turf van de de VVD. Dat het goed vreten is in Brussel is deze vette naaktslak goed af te zien. Een stem op deze veelvraat is een stem op het verder uitdijen van de macht van het grootkapitaal in onze samenleving. Alles gericht op het straffeloos en grenzenloos graaien van de multinationals en banken en nog meer macht voor deze in hun niets ontzienende jacht naar meer winst. De markt overspoelen met genetisch gemanipuleerde producten, peperdure medicijnen, chloorkippen en daarnaast het alleen recht op zaden voor de gewassen waar we met zijn allen van moeten eten. Over de rechten van de burgers is hij heel duidelijk namelijk geen. Niets en niemand mag de multinationals, banken en pharmaceutische industrie ook mag een strobreed in de weg liggen in hun jacht naar winst.

T66. Bij het woord Europa alleen al zie je een golf van opwinding door haar heen gaan. Iedere keer als ik haar hoor spreken vraag ik me af of deze partij niet in 1936 opgericht had moeten worden. Ein volk, ein reich ein Führer is wat deze partij voorstaat en net als in het groot Duitse rijk, een totalitaire politieke ondrukking vanuit Brussel en het opgeven van iedere vorm van souvereiniteit. Alsof deze partij voorstander is om aanranding en verkrachting uit het wetboek van strafrecht te schrappen. Het binnendringen van Brussel in onze Nederlandse democratie heeft dan ook veel weg van een ongewenste intimiteit.

Hoe dan ook, er zal nooit een verenigd Europa bestaan want daarvoor zijn de verschillen op ons continent veel te groot. Ondanks dat de protesten tegen de Brusselse moloch steeds sterker worden en meer en meer mensen inzien dat een Verenigde staten van Europa een utopie is, blijven de vetbetaalde politici de heilloze weg behandelen naar een federaal Europa en staan wij burgers erbij en laten we ons als makke schapen in de hoek drijven.

Alhoewel het tegen mijn principe is om geen gebruik te maken van mijn stemrecht, sla ik deze keer echt over en hoop dat velen dat met mij doen. Te stoppen valt het jammer genoeg niet meer maar met een extreem lage opkomst is de legitimiteit van deze verkiezingen in ieder geval een discussiepunt.


Vanuit Landelijke Demonstratie 2013 roepen we niet op om je stemrecht weg te gooien, maar we horen wel graag of je het hier mee eens bent of dat je juist vindt dat we moeten stemmen.