1 Mei, de dag van de arbeid.
Maar wat betekent dat als er zoveel werkloosheid is?

1 Mei grote schoonmaak.
Dat was de oproep voor actie, wederom in, jazeker, Den haag.

Vanaf meerdere opstapplaatsen werd de actie gestart. Hellevliet was voor een aantal leden vanuit landelijke Demonstratie 2013 het punt om op de groepen uit Groningen, Friesland en Drenthe te wachten om van daaruit gezamenlijk langzaamaan  naar Den Haag te rijden. Het wachten daarop heeft even een tijdje geduurd, maar de stemming was er niet minder om.

We konden bij deze gelegenheid gelijk eens kennis maken met mensen die we normaliter alleen via Facebook 'spreken'. Tevens werden we hier verrast door een jongeman die de oproep had gezien en zich spontaan bij ons aansloot. We hebben zijn auto gelijk ook even van een paar posters voorzien. Onze grote vriend, de politie hield al vanaf het begin een oogje in het zeil, want ja, ze zouden ook eens iets missen toch? De toestemming om op 2 banen 70 km.  te rijden hadden we en daar zouden we ons dan ook netjes aan houden. Auto's waren voorzien van vlaggen en posters, mooi om te zien.

Helaas hebben we de echte aansluiting gemist, daar de politie duidelijk de colonnes naar Den Haag gefrustreerd heeft. Diverse mensen zagen dit niet meer zitten en hebben rechtsomkeer gemaakt. Wij hebben daarop de gelegenheid gepakt ons eigen plan te trekken en hebben een gedeelte 3 banen in plaats van 2 langzaamaan gereden. Uiteraard waren er weggebruikers die dit absoluut niet konden waarderen. Vaak waren dit mensen met een grote en dure auto. Mensen die vermoedelijk wel eens een krant lezen, maar de stukken over alle narigheid die dit kabinet ons nu voorschotelt en waardoor een heel groot deel van de bevolking in moeilijkheden verkeerd, overslaan. Wat je niet wilt zien en horen, zie en hoor je niet! Zo simpel ligt het helaas nog voor een groot aantal mensen. Wij keken er dan ook niet van op dat er af en toe een middelvinger langs kwam.

Na een toch wel spannende autorit, kwamen we dan eindelijk aan bij het Malieveld alwaar het welkomstcomité voltallig aanwezig was.Te voet, te paard, in busjes en zelfs op de fiets. Hoe gezellig kun je het krijgen.. Na de nodige kennismakingen en interviews, was het eindelijk zover, de toeristische tocht door Den Haag kon beginnen.

Inmiddels scheen de zon en begonnen  we voorzien van toeters, fluitjes, spandoeken, muziek en bezems aan de tocht. Aan alle kanten werden we begeleid door de politie die netjes met ons meeliep. Busje voorop, 2 busjes erachter, politie te paard en zijstraten werden afgesloten door agenten met een fiets. Belachelijk en lachwekkend tegelijk… Ondanks de wat magere opkomst waren we er luid en duidelijk! Terug op het Malieveld hebben is er nog wat nagepraat en allemaal zijn we het over 1 ding eens: Het roer moet om!  We zijn het meer dan zat om ons tot het hemd te laten uitkleden.

Wij hebben ons best gedaan om dit onder de aandacht van burgers en politiek te brengen.

Landelijke Demonstratie 2013 geeft niet op en gaat door ! Wij gaan door, voor en met jullie !

Zie rechts voor een kleine impressie van de actie!